През почивните дни в Русенско са регистрирани 36 пътнотранспортни произшествия

Крими

07-09-2016, 12:37

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Загинали са двама, а 8 са тежко ранени

На 3 септември около 04:27 ч. на път I-2 в района на км 14+800 посока гр. Русе лек автомобил «Фолксваген Венто», управляван от М.Д. на 26 г. навлиза в лентата, предназначена за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещ се лек автомобил «Фолксваген Голф», управляван от  С.Д. на 54 г. При инцидента четирима са тежко ранени, а двама леко. Причините за пътния инцидент се изясняват.

 

На 3 септември около 11:50 ч. в гр. Русе, в района на ул. Николаевска, кръстовище с ул. Тодор Каблешков, товарен автомобил «Рено Канго», управляван от  26-годишен мъж, причинява ПТП  с един тежко ранен. Автомобилът е блъснал със своята задна част велосипед управляван от  41-годишен мъж. Пострадалият велосипедист е настанен в болницата с фрактура на ръка и на тазобедрена става. Причините за ПТП се изясняват, започнато е дознание.

 

На 4 септември около 12:00 ч. в гр. Русе, на бул. Христо Ботев, до спирка «Изгрев», посока града, товарен автомобил «Фиат Дукато», управляван от Т.Б. на 67 г., е извършвал маневра завой наляво, при което в автомобил се блъска насрещно движещ се мотоциклет «Хонда», управляван от Х.М. на 39 г. Вследствие на инцидента водачът на мотоциклета е починал. Причините за ПТП се изясняват, образувано е дознание.

 

На 5 септември около 17:40 часа в гр. Русе, на ул. Тича, на кръстовище с ул.  Чипровци, лек автомобил БМВ, управляван от Ш.С. на 19 г. се сблъсква с мотоциклет «Кавазаки» с водач Х.Н. на 22 г. В резултат на удара мотоциклетистът пада на платното за движение, а лекият автомобил се отклонява вдясно по посока движението си, качва се върху тротоара, обособен като паркинг за МПС /пред бл. «Камчия»/ и блъска намиращия се там паркиран автомобил «Рено Меган», той от удара се отклонява вляво и блъска паркирани други две коли. В резултат на ПТП е пострадал водачът на мотоциклета с охлузни рани по тялото и луксация на ляво рамо. След преглед в болницата е освободен за дом. лечение. Причините за ПТП се изясняват.