Седмица на спорта и в "Метрополитен" София

Европейската седмица на спорта в България започва от 10 до 17 септември

Европейската седмица на спорта в България започва от 10 до 17 септември. Тя ще се проведе в 10 града в страната: София, Бургас, Благоевград, Варна, Враца, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Русе. Седмицата на спорта включва над 42 спортни събития в цялата страна, които са предназначени за хора от всички възрастови групи и с различни спортни умения.

С любезното съдействие на „Метрополитен“ ЕАД #BeActive ще влезе и в софийското метро. На 10 септември от 17.00 до 18.00 часа на метростанция „Витоша“, на 12 септември от 10.00 до 11.00 часа на метростанция „Софийски университет“ и на 16 септември от 10.00 до 11.00 часа на метростанция „Люлин“ ще можете да покажете, че за да бъдеш активен е необходимо само желание. Изберете активния начин на живот, качвайте стълби, движете се винаги, когато можете! Очакват ви много изненади с доброволците на #BeActive и лицата на кампанията. Най-активните на 12 септември  на метростанция „Софийски университет“ ги очаква снимка и автограф от Тити Папазов.

Европейската седмица на спорта се организира от Министерството на младежта и спорта по проект, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейската комисия. „Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия, чиято цел е да популяризира спорта и физическата активност в цяла Европа. През 2016 г. инициативата се провежда за втори път.

Подробности за събитието можете откриете в официалната Фейсбук страница на #BeActive