Шофьор счупи дрегера, уредът отчел 3,92 промила

Няколко пияни сгащиха плевенските полицаи през почивните дни

На 3 септември в 12:55 часа е получен сигнал за настъпило ПТП без пострадали в град Червен бряг. На място е изпратен автопаркул, който е установил, че 55-годишен местен жител, като водач на лек автомобил "Форд Фиеста" при неправилно паркиране не е осигурил достатъчно странично разстояние с паркирания лек автомобил "Сеат Кордоба". При инцидента са причинени материални щети. От извършената проверка за алкохол с техническо средство "Дрегер -7510" уредът е отчел концентрация на алкохол 3,92 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор при Районна прокуратура - Червен бряг. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 4 септември около 01.50 часа в град Червен бряг на улица"Търговска“ при проверка с техническо средство на водача на лек автомобил "Фолксваген Голф" 30-годишен от град Луковит е установено, че шофира с 1.61 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа. На 4 септември на кръстовище в Червен бряг е спрян водача на лек автомобил „Опел Векра“ – 40-годишен от село Белополци. Проба с техническо средство е показала, че шофира с 1.61 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за медицинско изсдледване.

На 4 септември 2016 година в 22,58 часа на общински път между селата Бъркач и Садовец, при проверка с техническо средство на водача на товарен "Фиат Дукато" – 40-годишен от град Луковит, е установено, че шофира с 1.37 промила алкохолна концентрация. Уведомени са районни прокурори. Образувани са бързи полицейски производства за престъпление по чл.343 "б" от НК. Работата продължават разследващи полицаи.

На 5 септември в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство срещу 35-годишен от Ловеч. На същата дата около 09:10 часа в град Плевен по бул."Георги Кочев" е управлявал товарен автомобил "Мерцедес спринтер – 208 Д" с концентрация на алкохол в кръвта 1,24 промила. Това е установено с техническо средство "Дрегер Алкотест 7510". Издаден е талон за медицинско изследване. 35-годишният е задържан за 24 часа. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.