Панчо Пасков иска титла от Балканското първенство по фехтовка

Състезанието ще се проведе на 10 и 11 септември в "Спортпалас" Варна

Участникът на Олимпийските игри в Рио де Жанейро - сабльорът Панчо Пасков, ще се бори за титла от Балканското първенство по фехтовка, което ще се проведе на 10 и 11 септември във варненския комплекс "Спортпалас".

 Големите надежди за отличия на домакините са свързани още и със сабльорката Йоана Илиева, която ще защитава златото си при жените от миналата година. Балканският вицешампион на шпага от 2015 година Пламен Диков също ще се стреми към отличие в надпреварата.

От федерацията по фехтовка очакват добро класиране и медали и от другите български представители на шпага и рапира при мъжете и жените. България ще бъде представена с пълни отбори на всички оръжия, а силни тимове ще пристигнат също от Румъния, Турция, Сърбия, Гърция и Молдова.

По предложение на председателят на Българската и на Балканската федерации по фехтовка Величка Христева тази година ще се проведе и състезание на трите оръжия, в което отборите ще бъдат съставени от двама мъже и две жени. Тази система се експериментира от две години от Международната федерация.