Лудостта на седмото изкуство и любовта - в Lucky Дом на киното

Пловдив Лайф

07-09-2016, 16:15

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В рамките на 10 дни пловдивската публика ще може да гледа 25 заглавия, специално подбрани от официалната програма на прословутия варненски филмов фестивал. Цената на билетите е 6лв, за студенти, ученици и пенсионери - 5лв. Можете да ги закупите на касата в киното или онлайн на www.boxoffice.bg.

Сред заглавията са приключенският “Папа Хемингуей в Куба”, създаден по действителен случай. “Земя на чужденци” с участието на Никол Кидман и Дхоузеф Файнс. Отново Никол Кидман, но този път с Джеймс Франко и Робърт Патинсън, ще видим в номинирания за Златна Мечка “Кралицата на пустинята”, който разказва за Гертруд Бел - изключително влиятелна изследователка, писателка, археолог и аташе на Британската империя в Близкия изток в зората на 20-ти век.

Клайв Оуен и Марион Котияр пък са звездите в трилъра “Кръвни връзки”, чието действие се развива в Ню Йорк през 70-те години. Финландският филм на Мика Каурисмаки “Момичето крал” е биографичен разказ за шведската кралица Кристина (1626-1689), който взема наградата Montréal 2015 за най-добра актриса и най-добър филм.

Жулиет Бинош можем да гледаме в две заглавия. В копродукцията на България, Испания и Франция “Никой не иска нощта”, тя си партнира с Гейбриъл Бърн. Криминалната комедия “Тихият залив” пък беше номинирана за Златна плама в Кан тази година.

В “Голямото плискане” Тилда Суинтън си партнира с Матиас Шьонертс, Дакота Джонсън и Райф Файнс, а Кристен Стюарт и Глен Клоуз можете да гледате в американския трилър “Анестезия”.

Ще можете да видите и много номинирани или наградени заглавия от световните филмови фестивали. Филмът “Вълк” на режисьора Нажи Абу Ноуар и драмата “Мустанг” са номинирани за Оскар за чуждоезичен филм. Джанфранко Роси е режисьор на документалния филм “Огън в морето”, който грабна наградата Златна мечка на Берлиналето тази година.

Доброто настроение е гарантирани и от много комедии. Феновете на "Дяволът носи Прада" и "Сексът и градът" ще се забавляват искрено с испанския “Мацки параноички”. Още испански хумор ви очаква в “Труман” и “Сега или никога”. Френското чувство за хумор ще ви зарадва в “Какво направихме, за Бога?” и “Новини от планетата Марс”, а Венецуела ще се разпише с комедията “Трите красавици”.

Споделете лудостта на седмото изкуство и любовта на фестивала в Lucky Дом на киното. Цялата програма може да видите на фейсбук страницата на киното.