Юристът Елка Стоянова отново поема РИК

Мисия Бургас

07-09-2016, 17:03

Снимка:

meridian27.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Елка Стоянова ще ръководи Митница Бургас

Политическите сили стигнаха до консенсус за председател на комисията от квотата на ГЕРБ

Областният управител Вълчо Чолаков проведе консултации с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Бургас за провеждане на избори за президент и вицепрезидент и национален референдум.

Право на участие в състава на РИК имат ГЕРБ - с квота от 6 представители , БСП лява България - 3-ма, ДПС и Реформаторски блок - по 2-ма, Коалиция Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО,Коалиция България без цензура (ББЦ) и Партия Атака по 1 представител.

Политическите сили стигнаха до консенсус за председател на комисията да бъде назначена Елка Стоянова от квотата на ГЕРБ, за заместник- председатели съответно Георги Михов от квотата на БСП и Севим Неджатиева от квотата на ДПС. Секретарското място е за Иванка Кирязова от квотата на Реформаторския блок.

Всеки един от избраните членове има необходимата квалификация и опит в провеждането на избори. Очаква се днес до края на деня протоколът от срещата да бъде изпратен в Централна избирателна комисия, която ще излезе с решение за назначаването на РИК Бургас.