Балетно студио „Буратино“ набира ученици за новата учебна година

Мисия Пловдив

08-09-2016, 07:50

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Балетно студио „Буратино“ към Община Пловдив открива кампанията си по набиране на нови ученици за учебната 2016-2017 г.

По традиция това се случва на 19,20 и 21 септември от 18 до 20 часа в балетната зала на студиото. Паралелно с това  студиото активно работи по нов творчески план, свързан с предстоящи отговорни събития. През 2017 г. балетно студио „Буратино“ ще чества 50 годишен юбилей на балетната школа. Основана през 1967 г., балетната школа нито за миг не е прекъсвала своето развитие. През школата преминават хиляди деца и ученици от Пловдив и не само. Създател и ръководител  е  Русалия Кирова - дългогодишна солистка, педагог  и хореограф  в балета на Опера Пловдив. 

От 1986 г. Школата получава името Балетно студио „Буратино“, с худ. ръководител Маша Иванова. Множество концерти, задгранични турнета и награди съпътстват живота на студиото.През 1999 г.  студиото е инициатор организатор и домакин на Международен детски балетен фестивал " С любов за танца", който се провежда през година.

През 2017 г предстои неговото десето  издание. Балетно студио „Буратино“  вече работи на пълни обороти.

Всички, които проявяват интерес към събитията  на студиото, могат да се възползват от неговите информационни  връзки за мнения, предложения препоръки.

За контакти: bsburatino@abv.bg