Бургаски състезатели обраха медалите на Първенството по ловна стрелба

Спорт

08-09-2016, 08:35

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 200 се състезаваха в ловна стрелба, седмица преди откриването на сезона

Димитър Вардев завоюва шампионска титла в надпреварата при младежите до 21 години

Бургаският клуб "Пиргос" завоюва за пореден път престижни отличия на Държавното първенство по ловна стрелба, проведено на стрелбищен комплекс "Виа" край Горни Дъбник.

Мъжкият отбор на "Пиргос" в дисциплина "скийт", в състав к.м.с. Васил Ангелов /вицешампион на България за 2015 г./, Иван Гочев и Милен Господинов, за втори път е вицешампион на страната. Сребърните медали бяха спечелени, след като нашите завършиха с по-добър резултат от всички, с изключение на домакините от стрелкови клуб "Виа". Отборът изпревари силните стрелци на клуб "Диана" от Хасково, които останаха трети. 

Голямата радост и гордост на бургаския клуб тази година се казва Димитър Вардев /18 г./, който завоюва републиканската шампионска титла в надпреварата при младежите до 21 г. Митко демонстрира безапелационна стрелба както в полуфиналната серия, така и в златния мач, като спечели симпатиите на всички специалисти и постигна резултати, с каквито не могат да се похвалят много от финалистите при мъжете. Другият наш участник при младежите в дисциплина "скийт" - националният състезател и четирикратен  републикански шампион Павел Керемидчиев /20 г./, се класира във финалната фаза на шампионата като фаворит с най-висок резултат от квалификационните серии, но  изпусна участие в златния мач след оспорвана и продължителна престрелка с вицешампиона Димитър Митев от ЛСК "Виа" Плевен. След това той нямаше никакви проблеми и спечели бронзовия мач срещу Диян Косев от клуб "Балиста" Казанлък.

При кадетите бургазлията Георги Георгиев /16 г./ влезе в състезанието като абсолютен дебютант и въпреки сериозните технически проблеми с оръжието по време на стрелбата, демонстрира мъжество и се пребори за бронза.