Ивелин Попов: Бях следен от Милан, но останах в Спартак (Москва)

Спорт

08-09-2016, 11:39

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Милан с интерес към Ивелин Попов

Петев губи бас от Ивелин Попов с кеф

Имаме футболисти, които могат да дадат нещо на националния отбор

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов даде откровено интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема спорт, в което говори по много и различни теми. Той започна с отговор на това, дали все още му е горчиво от случая с отнемането на капитанската лента и забравено ли е всичко.

"Горчилка вече нямам, ние сме спортисти, спортът е воля и характер. Аз съм показал, че вече не ми тежи. Специалино за лентата съм имал много разговори с треньора, ще си запазя мнението за себе си. Раздавам се и играя в името на България", сподели Попето пред DIEMA SPORT.

"Все пак съм на 28 години, скоро ще стана на 29. С годините улягаш, знаеш кога и как да се държиш, трупаш опит. Първият ми мач беше 2007 г., срещу Уелс в Бургас, влязох на полувремето на мястото на Чиликов и до ден днешен чувствам същата тръпка, както още тогава", сподели още той и сподели какво според него пречи на хората от неговото поколение да са по-постоянни в изявите си и на клубно, и на национално ниво.

"Не се чувствам отписан, още след мача говорих с приятели. В нашето поколение - от 85 до 88 - има много силни футболисти, но малко манталитет, възпитание, въздържание някои се изгубиха по пътя, но всеки сам е преценил за себе си. За мен това е най-големият проблем - его, висока самооценка, сърдене."

"Оня ден гледахме Хърватия, влиза играч на Реал, излиза на Интер, няма сърдене. Тук го има това сърдене, вдигане по клубни отбори, това дава отражение. Има футболисти, които могат да дадат нещо на националния отбор, но заради его и други такива неща, остават без отбори и не могат да дойдат да помогнат", сподели още Попов. Той се върна и на мача с Люксембург, който националите едва взеха с драма в края с 4:3.

"Вчера малко на емоции след мача говорихме, по-добре е, след като преспиш, тогава да говориш. Важното е, че взехме трите точки, а и друг изход срещу такъв съперник не трябва да има."

"На полувремето казах на момчетата, че като че ли играехме без емоция. Отдавам го на тежките загуби в Япония, казах им да излезем с вдигнати глави, защото играем за семействата си, за нас и нямахме друг изход, освен победа. Луд мач, радостен съм, че хората бяха повече позитивни. Но ние сме артистите, на терена, затова трябва да се търси от нас повече. Дори и най-добрият пекар без тесто не може да направи хубав хляб", сподели Попето и говори каква е ролята на БФС в целия случай.

"От футболния съюз какво могат да направят, когато едно дете на 15 години не мисли за футбол, а само как да си купи бутонките на Меси. Който има желание, ще се развива. Само мога да ги поздравя за базата в Бояна, всичко е на много високо ниво. Те издържат 10 отбора, дават заплати и повиквателни - да ги дърпат за ушите и да ги правят футболисти ли? Няма как да стане", сподели Попето и говори за българския футбол и действителността в ЦСКА-София и Лудогорец.

"Българското първенство има интересни мачове, но не ми харесва, че играят на 6-7 терена само. Надявам се да се направи осветление навсякъде и да се играе по градовете. Аз съм зад Гриша Ганчев, що се отнася до ЦСКА, защото той е човекът, продал най-много играчи в чужбина. Всички знаят как работи той, мисля, че ЦСКА ще има успех с това ръководство."

"Лудогорец прави нещо невероятно за България, правилно инвестират, правилна политика имат и резултатите не закъсняват. Първо трябва да дадеш, после ще получиш. С трици маймуни не се ловят, трябва да инвестираш. Уважават ни в Русия, интересуват се, търсят млади футболисти, на Лудогорец наблюдават играчи руските грандове."

"Много малко президенти могат да изчакат треньор да залага на млади футболисти. След 2-3 загуби се говори за оставки. Когато моето поколение го налагаха, ние го доказвахме, ако бяхме по-слаби от чужденците, нямаше да ни налагат, но се справихме и излязохме в чужбина", сподели още Попов.

Накрая той сподели и интересната информация, че е бил следен от италианския колос Милан, но е предпочел да остане в Москва. "Имаше интерес от Милан към мен, както и от други отбори, но останах в Русия. Хората ми казаха, че разчитат на мен, искат ме да остана там", завърши Попов.