Откриха Параолимпийските игри в Рио

Иванка Колева бе знаменосец на българската делегация

Тази нощ официално бе даден старт на Параолимпийските игри в Бразилия. На стадион "Маракана" в Рио де Жанейро се състоя церемоя по откриването. Знаменосец на българската делегация бе състезателката по тласнкане на гюле Иванка Колева.

Откриха Параолимпиадата в Рио Всички състезания ще преминат на същите спортни обекти, на които се проведе и лятната Олимпиада в Рио. Съревнованията обхващат 22 вида спорт, в които ще се раздадат общо 528 медала. За първи път на Параолимпиадата се появяват кану и триатлон. Надпреварата ще продължи до 18 септември.

Откриването беше белязано от страхотните изпълнения на Аарън Уийлц, който демонстрира духа на параолимпийците със страхотни движения с инвалидна количка на рампа. Представленията бяха изгледани на живо и от президента на Международния параолимпийски комитет Филип Крейвън, който загуби краката си след падане при изкачаване на скала на 16-годишна възраст. Той подчерта, че бразилският народ трябва да подкрепи параолимпийците.

Откриха Параолимпиадата в Рио "В страна, която се изправи пред много предизвикателства в последно време, параолимпийците могат да покажат как да бъдат избегнати ограниченията. Можем да докажем, че пред хората има неограничени възможности. Спортистите ще ви изненадат, вдъхновят и въодушевят, но най-вече, те ще ви променят", каза той.