Татяна Дончева и Минчо Спасов влизат в надпреварата за "Дондуков" 2

Въпреки че кандидатурата на Дончева бе ясна предварително, името на Спасов като вицепрезидент става факт след коалиция между "Движение 21" и НДСВ

Движение 21 и НДСВ правят коалиция и издигат кандидат-президентската двойка Татяна Дончева и Минчо Спасов, предава БНТ. Според Дончева за тяхната двойка не важи клишето, че българският народ мрази политиците си, защото и двамата са били "проверени във времето и са доказали, че не служат на лобита и на задкулисието", а са "политици, които защитават каузи".

Дончева и Спасов се обявяват за конституционна реформа, предполагаща назначаването и уволняването на главния прокурор от президента на републиката. Като национални приоритети те определят образованието и културата.

В платформата на новосформираната коалиция е залегнал проект за налагане на социален минимум, който да стъпва на минималния доход плюс социалните и здравни услуги, които ще предоставя държавата на социално бедните. Коалиция "Движение 21" - НДСВ гледа на обединението си като дългосрочен проект който ще разчита на подкрепата на сродни формации и обединения, както и на гражданското общество.