Успешната дизайнерка Вики Колева с идеи за бизнес в Русе

Мисия

08-09-2016, 17:15

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе навлиза мощно в Европейската седмица на спорта от 10 до 17.9

Русенката от екипа на Кейти Пери проби на сцените от световна класа

Днес, директорът на дирекция „Култура и образование“ – Ирена Петрова и началникът на отдел „Култура“ – Ива Чавдарова се срещнаха с дизайнерката Виктория Колева и директора на ПГО „Недка Иван Лазарова“ – инж. Диана Иванова. Амбициозната Виктория вече 15 години пребивава в САЩ, а в момента живее в Сакраменто, Калифорния. Тя се прочу със своите успехи и пробив на сцените от световна класа. През 2015 г., талантът й не остава незабелязан и става част от екипа на известната изпълнителка Кейти Пери, като отговаря за облеклото й на едно от най-гледаните предавания – шоуто на Супербоул. Работи съвместно и със звездата от Бродуей - Идина Мензел – актрисата, която озвучава принцеса Елза в прочутата анимация „Замръзналото кралство“. Също така изработва  костюми на известна водеща на телевизионно шоу, излъчвано в Холивуд. Няколко години работи като главен моден дизайнер на бельо, като дори предава от своите знания и опит на асистенти, завършили местни елитни университети за мода.

Образованието, което получава в гимназията по облекло в Русе, й дава много силен тласък и изключително добра подготовка. От малка мечтае да се занимава с мода: „От рано знаех какво е моето призвание и това ме направи щастлива – даде ми амбиция да се подготвя за мечтите си. Винаги споменавам и давам пример на колегите си в Америка за това колко много ме научи гимназията.“  Директорът Диана Иванова сподели, че Виктория е амбициозен и изключително любопитен човек: „Училището й даде подготовка на високо ниво, но заслугите й след това се дължат изцяло на личните й качества.“

Вики вече има предложения за дистрибуторство в България. Една от мечтите й е да реализира бизнес тук, като осигурява работни места и възможности за младите хора. Амбициозната дизайнерка има своя компания за спортни облекла – Vfit, като бизнесът й досега се е развивал онлайн, а сега й предстои да открие магазин с нейни модели. Споделя, че в този бранш конкуренцията е голяма и се старае да предлага разнообразни и нестандартни визии.

Обича да се връща в родния си град и се старае това да се случва по-често. Докато е в България, предстои да се срещне с бившите си съученици, с които остават сплотени и поддържат контакт от години.