Баба съдейства за залавянето на ало измамници

Крими

09-09-2016, 12:06

Снимка:

novavest

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баба от "Лазур" подари близо 11 бона на измамници

3 000 евро на боклука

Друга възрастна жена се раздели с 5000 лева

Полицията залови телефонен измамник в момента на получаване на пари от жертвата си. Друга възрастна жена обаче се прости с 5 хил. лв. след измама по две схеми едновременно.

На 8 септември в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за подготвяне на телефонна измама по схемата "оказване на съдействие на полицейски служители за задържането на телефонни измамници" спрямо 73-годишна бургазлийка, живееща на бургаската улица "Славянаска". Служители на отдел "Криминална полиция" заловили непосредствено след предаване на сумата от 11 680 лв., поставена в найлонова торбичка, криминално проявения П.К., 52-годишен от с. Сирищник, общ. Ковачевци, обл. Перник. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. 
На същия ден около 16.30 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 80-годишна бургазлийка, живееща на ул. "Сливница" за това, че станала жертва на телефонна измама по класическите схеми "катастрофа с пострадал, осъществена от близък роднина", подкрепена от "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници" за сумата от 5 000 лв. Жената я хвърлила през терасата на дома си.