Плувният маратон стартира днес

Спорт

10-09-2016, 08:12

Снимка:

pixabay

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отлагат плувния маратон заради бурното море

Разстоянието на маратона по права линия е 6 400 метра

Традиционният за Бургас плувен маратон от остров Света Анастасия до моста на централния плаж ще се проведе днес (10 септември). 
Разстоянието по права линия на маратона е 6 400 метра и може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ отвън. Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след приключване на състезанието за първенеца. Изоставащите ще бъдат прибирани от спасителните лодки и катери.
Стартът на плувната надпревара ще бъде даден от остров Света Анастасия в 9:00 часа.

Всички желаещи да участват трябва да се явят в същия ден в 7:00 часа на Морска гара за регистрация, инструктаж и транспортиране до острова с кораб.

Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Моста.

Класирането е до 6-то място отделно мъже и жени. Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди: 1 място - 800 лв., 2 място - 400 лв., 3 място - 300 лв., 4 място - 200 лв., 5 място - 150 лв., 6 място - 100 лв., предметни награди и грамота.
При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата.