Отряд „Млад огнеборец“ от Полски Тръмбеш събра овациите в Санкт Петербург

Животът

10-09-2016, 09:41

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младежите участваха в международното състезание „Школа безопасности”

Няколко дни младите огнеборци бяха на езерото „Зеркальное” в Санкт Петербург, където се проведоха международните състезания „Школа безопасности”. България бе представена за трети път, след Москва и Сочи, от младите огнеборци от СОУ „Цанко Церковски”. Ръководители на отбора бяха гл. инсп. инж. Светлин Михайлов, Стефка Трайчева – директор на училището, и Маринета Кузманова – председател на Общинския съвет.

В надпреварата се включиха отбори от Азербайджан, Беларус, България, Сърбия, Казахстан, Киргизстан, Полша, Русия, Санкт Петербург и Ленинградска област. Надпреварата се проведе в няколко дисциплини: творчески – визитна картичка, стенвестник, фотоизложба и видеофилм, и практични дисциплини – спасяване във вода, преодоляване на полоса с препятствия, пожарна щафета, щафета 4 х 1 км и маршрут на оцеляването.

Нашият отбор зае второ място в творческия конкурс фотоизложба, а в практичните дисциплини успя да се представи на ниво. Стефка Трайчева беше отличена с медал за пропаганда на спасителното дело от министъра на извънредните ситуации на Русия В. А. Пучков.