Министър Бъчварова: Стойността на ежедневните ви победи срещу нарушителите е изключително голяма и важна за всички нас

С тези думи министърът на вътрешните работи се обърна към участниците в 24-тия Национален конкурс „Пътен полицай на годината”

"По традиция, всяка година пътните полицаи демонстрират своите професионални знания и умения. Именно традициите в Министерството на вътрешните работи правят институцията стабилна, уважавана и важна“. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви началото на 24-тия Национален конкурс „Пътен полицай на годината”.

Тя пожела на състезателите успех и толерантна надпревара и подчерта: Основното състезание за пътните полицаи, а и за всички служители на МВР, е състезанието с нарушителите, с тези, които застрашават сигурността на хората. Това е най-важната и най-благородната битка, защото от нея печелят не тези, които я водят, а българските граждани. Стойността на тези победи е изключително голяма и важна за всички нас.

С пожелание за победи към своите колеги се обърна и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. „Професионализмът, с който пътните полицаи изпълняват дълга си да помагат на хората ни дава основание да ценим този традиционен конкурс“, посочи главен комисар Костов. Той изтъкна ежедневната работа на служителите на Пътна полиция за повече сигурност по пътищата на страната и категорично подчерта, че противодействието на пътния травматизъм и повишаване безопасността на движението е основен приоритет в работата на Министерството на вътрешните работи.

Днес в Хасково, за 24-ти път младши автоконтрольори от всички 28 областни дирекции на Министерството на вътрешните работи стартират в последния етап от Националния конкурс „Пътен полицай на годината – 2016 г.” с амбиция да получат престижната титла.