Ман Юнайтед загуби от Сити с 1:2 на "Олд Трафорд"

Клатънбърг отмени втори гол на Златан, бил в засада

Манчестър Сити спечели дербито с Манчестър Юнайтед. „Гражданите” победиха „червените дяволи” с 2:1 на техния „Олд Трафорд”.

Така Сити продължи победната си серия от началото на сезона, като тимът има четири победи от четири мача и заема лидерската позиция. Ман Юнайтед пък наруши успешната си серия и е на 3-ото място.

Днешната среща бе доста интересен сблъсък между двама от най-популярните мениджъри в света. В крайна сметка, Гуардиола се оказа краен победил за пореден път. Жозе Моуриньо е спечелил само 3 от 17-те си двубоя срещу Пеп.

Срещата започна с  натиск на Манчестър Сити.  В 15-ата минута „гражданите” успяха да стигнат до попадение. Де Бройне засече подадена от Ихеаначо с глава топка и с индивидуален рейд премина защитата на "червените дяволи", стреля от границата на наказателното поле пред погледа на Блинд и гостите откриха.

Двадесет минути по-късно Силва намери Ихеаначо много близо до вратата, но Де Хеа улови решително и спаси почти сигурен втори гол във вратата си. Само минута по-късно обаче това се случи. Де Бройне стреля пред погледа на Блинд, топката се отби в гредата и попадна право в Ихеаначо, който мигновено удвои резултата.

В 42-ата минута Браво излезе неразчетено и Златан Ибрахимович не се поколеба да стреля, връщайки един гол за тима си - 1:2. Малко преди края на първата част Ибра пропусна да вкара нов гол след като отблизо стреля с глава, но Браво улови. През второто полувреме „Червените дяволи” играха доста по-добре в сравнение с първите 45 минути, но „гражданите” не се предаваха. В 70-ата минута Рашфорд проби отлично по левия фланг и стреля от наказателното поле, Ибрахимович отклони топката във вратата.Второто му попадение не бе зачетено. Шведът бил в положение на засада според Марк Клатънбърг. Пет минути по-късно Сане пусна към Де Бройне, който от близка дистанция стреля в гредата.