Министър Бъчварова: Чакаме високо проходима техника от Германия за границата ни

Новините

10-09-2016, 17:12

Снимка:

sacp.government.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Бъчварова на границата с Турция, заради нелегалните мигранти

От поисканите 200 души за позпомагане на охраната на границата от ФРОНТЕКС, са ни осигурени 100

Германия ще осигури на България високо проходима военна техника за нуждите на Гранична полиция, съобщи на КПП Малко Търново министър Румяна Бъчварова. Тя пристигна в района за да инспектира изграждането на оградата, както и да провери на място ситуацията с нелегално преминаващите мигранти. По думите й, през последните месеци с изграждането на съоръжението се наблюдава спад на потока бежанци. 

Немската помощ ще представлява високо проходими джипове, камери за видеонаблюдение, както и автобуси. Техниката трябва да пристигне в България до началото на ноември месец тази година.

Автопаркът на гранична полиция, която пази българо-турската граница не е добър, призна министърът на вътрешните работи. Някои от джиповете, които бяха дарени от Великобритания, са аварирали. Има и проблеми с термокамерите, но предстои избора на фирма, която да поддържа цялата техника по границата. От поисканите 200 души за позпомагане на охраната на границата от ФРОНТЕКС, са ни осигурени 100, които ще пристигнат заедно с техниката, като ще ги придружават и обучени кучета, уточни още министър Бъчварова. 

Според нея, ще трябва да се обмисли вариант за изграждане и на палаткови лагери за бежанците, които вече са унас. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"