Напусна ни Спиридон Зегов

Спорт

10-09-2016, 18:11

Снимка:

bfv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бе дългогодишен директор на ВК ЦСКА

Днес, 10 септември, на 82 годишна възраст почина Спиридон Зегов, дългогодишен директор на ВК ЦСКА, както и съдия национална категория и дългогодишен член на НС на НСКВ към БФВ.

 

Спиридон Зегов е роден на 09 март 1934 г., като започва състезателната си кариера в Академик. След като завършва ВИФ (сега НСА, б.р.) става треньор в Локомотив (София), а като помощник треньор на юношеския национален отбор завоюва бронзов медал от Европейското първенство в Барселона през 1971 г.

От 1978 г. до 2013 г. е в ЦСКА, като преминава всички управленски структури – директор на ДЮШ, началник на сектор "Волейбол“ и дългогодишен изпълнителен директор на ВК ЦСКА.

Спиридон Зегов има основната заслуга ВК ЦСКА да успее да съхрани своята цялост, след промените от 90-те години насам, като до последно посещаваше мачове на любимия си тим в зала "Васил Симов".

Като ръководител на клуба Спиридон Зегов има огромен принос за завоюваните десетки купи и медали от състезателите на ЦСКА.

Опелото ще бъде в понеделник, 12 септември 2016 г., от 11.00 ч. в църквата "Свети Седмочисленици“ в София.

Поклон пред светлата му памет!

Ръководството на Българска федерация по волейбол изказва съболезновия към близките на починалия. Съболезнования изказаха и от НСКВ.