Номинираният за Оскар “Вълк“ гледаме днес в "Любовта е лудост”

Пловдив Лайф

11-09-2016, 11:46

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Фестивалът започва в 18:30 часа с прожекцията на испанкста драма “Никой не иска нощта”. Филмът с участието на Жулиет Бинош и Гебриъл Бърн проследява борбата за оцеляване на две напълно различни жени - Джозефин и Алака - в ледената пустош на Гренландия, по време на дългата полярна нощ, която трае 178 денонощия. Действието се развива в началото на XX в., а лентата е вдъхновена от живота на изследователя Робърт Пиъри, изпреварил Руал Амундсен в надпреварата за покоряването на Северния полюс. Снимките на филма протичат в Норвегия, Испания и България.

От 19:00 часа е началото на френската комедия “Какво направихме, за Бога?”. Клод Верньой и жена му Мари са буржоа, почитатели на Де Гол и католици. Макар да са традиционалисти, те обичат да се приемат като хора в крак с времето. Последното обаче е подложено на тест, когато трите им по-големи дъщери се омъжват за мюсюлманин, евреин и китаец. Най-горещото им желание – да видят някое от децата си да направи сватбата си в църква, може и да се сбъдне, когато най-малката им дъщеря обявява, че ще се омъжва за католик на име Шарл. Той обаче съвсем не е това, което Клод и Мари си представят…

Номинираният за Оскар за чуждестранен филм “Вълк” можете да гледате от 21:00 часа. Филмът разказва история за пътя на възмъжаването, който едно момче трябва да измине след смъртта на баща си. Един ден бедуинският племенен живот на Тееб е разтърсен от идването на офицер от Британската армия, който е на мистериозна мисия.  По-големият брат на Тееб – Хюсеин, се съгласява да го придружи на опасно пътешествие през арабската пустиня. Започват военни действия и момчето бързо разбира, че ако иска да оцелее, трябва да живее по правилата на вълка – животното, на което е кръстен, и да научи що е мъжество, доверие и предателство.