Грандиозен успех на България на европейското първенство по плажен тенис

Със силното си представяне шестте ни двойки осигуриха на страната ни престижното четвърто място в шампионата на стария континент,

България записа рекордно класиране в историята на европейските първенства по плажен тенис. информира БФТенис. Със силното си представяне шестте ни двойки осигуриха на страната ни престижното четвърто място в шампионата на стария континент, който се проведе в Созопол. Буквално няколко точки не ни стигнаха, за да финишираме дори трети, където в крайна сметка се наредиха испанците. Съвсем очаквано първото място е за Италия, следвана от Русия.

В изцяло италиански финали при мъжете и при жените се получиха интригуващи срещи. Шампионки при дамите станаха Чимати/Дейна, които се наложиха над Делия/Гаспари с 6:3, 6:2. При мъжете битката отново бе решена в два сета, след като Грамароса/Гаравини победиха Капелети/Чарли с 6:1, 7:5. Титлата на смесените двойки пък си оспорват Италия и Русия. Домакин на шампионата бе ваканционно селище Санта Марина, като всички участници не скриха очарованието си от отличната организация и перфектните условия на комплекса. И през трите състезателни дни десетки почитатели на този спорт окупираха местата около специално изградените игрища. Публиката реагираше емоционално на атрактивните изпълнения на топ състезателите по плажен тенис.