Депутати и съветници от ПП ГЕРБ участваха в дискусията "Региони в растеж" в Пловдив

Основните теми бяха фокусирани върху това как ще се развива Южна България до 2020 г.

Председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и народните представители от ПП ГЕРБ от 16-ти МИР Петър Петров и Атанас Ташков, както и общински съветници от партията участваха във форума "Региони в растеж", който в. "24 часа" организира в Пловдив.
Основните теми бяха фокусирани върху това как ще се развива Южна България до 2020 г., какви са големите инвестиционни проекти в региона и секторите с най-голям потенциал, а основните говорители на събитието бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на културата Вежди Рашидов и изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Домакин бе кметът на Пловдив Иван Тотев /ПП ГЕРБ/.
„Ние сме един от добрите региони, но също имаме своите големи предизвикателства. Тук повече си говорим за образование и квалифицирана работни кадри. Отдавна не се говори за безработица“. С тези думи кметът Иван Тотев откри дискусията, която продължи почти три часа.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подчерта, че заради своето уникално културно-историческо наследство, възможностите за туризъм и развитие на индустрията, Пловдив е сред ключовите двигатели на родната икономика. Тя припомни, че Пловдив беше първата община, която се справи с интегрирания си план и разполага с над 80 милиона лева по Оперативна програма "Региони в растеж".