Даяна Димитрова стана европейски шампион с невероятен резултат

На Европейското първенство в Полша

Даяна Димитрова продължава да покорява върхове. 16-годишната състезателка на СКВТ „Добрич” стана европейска шампионка за девойки до 17-годишна възраст. На Европейското първенство в Полша Даяна отвя конкуренцията си в кат. до 44 кг. и спечели безапелационно и в двете движения, като в двубия събра резултат от 147 кг., който бе с 22 кг. повече от завършилата на второ място състезателка от Турция. Очаквах да се бори за титлата, но признавам, че съм изумен от този резултат, сподели за радио „Добруджа” треньорът й Божидар Божилов. Той определи като изключително постижение резултатът й в изтласкването от 87 кг. Божилов припомни, че Даяна е с една година по-малка от останалите участнички и догодина също ще има право да участва на Европейското. Другата българка в категорията Гергана Пампорджиева приключи с резултат в двубоя 113 кг.
Припомняме, вчера друг добрички представител на първенството Стилиян Иванов стана вицеевропейски шампион в движението „изхвърляне” при юношите до 15 год. в кат. до 56 кг.
Утре ще вдига и третият състезател на СКВТ „Добрич” Йордан Атанасов, който ще участва в кат. до 69 кг, при юношите до 17 години.

ИА Добруджа