Диа Евтимова във втори кръг на "Изида къп"

В сряда ще играят още четири българки

Диа Евтимова постигна победа в първия ден от основната схема на международния тенис турнир "Изида Къп" в Добрич. Надпреварата е от календара на ITF и е с награден фонд 25,000 $., съобщава bgtennis.bg.
 Евтимова победи българката с белгийски паспорт Михаела Боев в мач продължил два часа - 1:6, 6:3, 6:1. За съжаление младата ни надежда Петя Аршинкова не успя да надиграе опитната румънка Кристина Дину  (полуфиналистка от миналата година) и отстъпи с 3:6, 6:3, 1:6. Христина Дянкова, която подобно на Аршинкова получи "уайлд кард" от организаторите, бе надиграна с 0:6, 1:6 на Никол Габриела Татарус (Румъния). В турнира на двойки за четвъртфиналите се класираха тандемите Ани Вангелова/Линда Пренкович (Германия) и Петя Аршинкова и Мириам Бианка Булгару (Румъния). Ани и партньорката ѝ отстраниха Никол Дочева и Христина Дянкова с 6:2, 6:0, а Петя и Булгару елиминираха Габриела Михайлова и Яна Тишченко (Молдова) с 6:3, 6:4.
В сряда (14 септември) ще играят още четири българки - поставените под номер едно и две Изабелла Шиникова и Виктория Томова, Ани Вангелова и 15-годишната Никол Дочева.