Четирима ученици жертва на наркотиците миналата учебна година

Крими

15-09-2016, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кражбата основно престъпление, извършвано от непълнолетни

Кражбата е основното престъпление, извършвано от непълнолетни и малолетни в учебните заведения. Незаконно се присвояват вещи, мобилни телефони, таблети, пари. Следват случаите на агресия, и то с особена жестокост, като тук възрастта пада. Преди години най-честите участници са били в VІІ-VІІІ клас, а сега в V – VІ,   каза Гергана Маринова, инспектор в Детска педагогическа стая. Зачестяват и случаите на грабежи, при които жертви обикновено са възрастни жени или по-малки деца. 
Сериозен проблем е употребата на наркотични вещества, но няма регистриран случай в училище. Цигари не са откривани при проверките, децата ги изпушват преди да влязат в сградата, коментира Маринова. Четирима ученици са станали жертва на наркотици през миналата учебна година. По информация на Спешна помощ двама са се натровили с метаамфетамин. 
395 малолетни и непълнолетни са водени на отчет в Детската педагогическа стая през първото полугодие на 2016-а, с 18 повече спрямо предходната година. 40 за извършени престъпления и 13 за противообществени прояви.