Поздравления на кмета за първия учебен ден

Към всички учители, ученици и родители

Уважаеми ученици, учители и родители,

15-ти септември е празник, който посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Има нещо особено в този ден, защото той винаги е събирал в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Той символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.


Скъпи първокласници,

 Обръщам се към Вас, които за първи път ще прекрачите прага на училището. Подайте ръка с вяра и доверие на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието.  Пожелавам Ви от сърце този златен есенен ден да отвори света пред вашите любопитни очи, да ви приобщи към съкровищата на родната и световната култура!

Бъдете здрави, весели и щастливи!

Уважаеми Учители,

На Вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството на всяко училище - неговите възпитаници! Бъдете благословени за неуморния си труд, за светлите си усилия да сеете зрънцата на познанието, на доброто и истинското в детските души!

 

Уважаеми родители,

 Българинът е известен с любовта към децата си и желанието те да станат образовани хора. Пожелавам този ден да се превърне за Вас в едно начало на реализирани мечти и надежди!

 

На добър час!