Адениджи: В Левски трябва да играем като един

Всеки ще получи своите възможности

Нападателят на Левски Бабатунде Адениджи стана Футболист №1 на месец август.

Седем вота от 22 гласували отидоха за Адениджи. След него се нареди съотборникът му Роман Прохазка, а гласове получиха и Диого Виана от ЦСКА и Мирослав Будинов от Дунав.

"Много съм щастлив да получа тази награда. Надявам се да печелим често тази награда. Трябва да се трудим усърдно, за да станем и шампиони. Благодаря на всички," заяви Адениджи.

"Трябва да играем като един. Идваме от различни страни, но трябва да сме като семейство, и ако го направим, както досега, ще постигнем целите си," продължи той.

"Всеки ще получи своите възможности да играе. Гледах как играе Мицански, той е много добър нападател, национал, мисля, че двамата заедно можем да постигнем много, както и с отбора," коментира Адениджи за конкуренцията в атаката на Левски.

"Ние сме Левски. Не мислим за Лудогорец. Мислим за следващия мач, който задължително трябва да спечелим. Това е целта, за да станем шампиони и да спрем тяхната хегемония," отбеляза нападателят.

Адениджи призна, че хората вече го познават по улиците, и често го спират за снимки, но той не излиза много често, освен за пазар.

"В България няма слаби отбори. Всеки иска да се докаже срещу Левски, всеки се хвърля докрай. Ние не подценяваме никого, искаме максимума точки от всякъде," продължи той.

"Не знам нищо за Пирин все още. Днес ще ги гледаме на видео, за да ги разучим. Надявам се да вземем три точки от тях," каза Адениджи за предстоящия двубой в събота.

"Нашата голяма цел е да спечелим титла и купа, затова трябва да го постигнем като едно семейство," завърши Адениджи.