Денонощно полицейско присъствие в района на бежанския център

Кметът Йорданка Фандъкова поиска и постът на жандармерията , разположен в близост до центъра в кв. „Овча Купел“ да е денонощен

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска денонощно засилено полицейско присъствие в района на бежанския център в кв. „Овча купел“. Това стана на среща, проведена в Столичната община с директора на СДВР старши комисар Младен Маринов. Кметът Йорданка Фандъкова поиска и  постът на жандармерията , разположен в близост до центъра   да е денонощен.
„В района  се разполагат три постоянни патрула, затова се договорихме с директора на СДВР старши комисар Младен Маринов и се очаква от живеещите в района, с които се срещнах днес“ каза кметът след срещата.  Директорът на СДВР организира по три полицейски екипа около бежанските центрове, които са на територията на Столична община“допълни още столичният кмет.
Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов информира столичния кмет, че във връзка със заявения от ВМРО протест на 16 септември в района на бежанския център в „Овча купел“ СДВР предприема всички мерки за обезпечаване на сигурността на гражданите.
В района на бежанския център в кв. „Овча купел“ до момента от Столичната община са  монтирани камери за видеонаблюдение срещу центъра и в района на ЦДГ 72, както и е изградено  ново улично осветление в района на жилищните сгради.