Полицейска акция за учениците на пътя

Крими

16-09-2016, 08:10

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Русе Стоилов прие румънския посланик Йон Гъля

До 31.10 в районите на училищата ще има засилено полицейското присъствие

Традиционната акция на полицията се провежда в страната с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия с малолетни и непълнолетни деца.

Усилията на полицията са насочени към гарантирането на сигурността на учениците и техните родители и близки преди и по време на откриването на новата учебна 2016/2017 година и за опазване на обществения ред в районите на детските и учебните заведения.

За времето от 15 септември до 31 октомври, за да не се допускат пътни инциденти, в районите на училищата в областта ще бъде засилено полицейското присъствие.

Представители на ОДМВР – Русе по традиция провеждат работни срещи с директорите на всички детски и учебни заведения в Русенска област, по време на които се съгласуват съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността в техните райони.

Традиционни са беседите, които подготвят пътните полицаи за запознаване на децата от началния курс с правилата за движение и тяхната безопасност. Те ще обхванат до края на първия срок всички класове от началния курс, като графиците ще бъдат изготвени съвместно с образователния инспекторат на МОН.

Предвиждат се още срещи с органите на местната власт по места или представители от министерства за решаване на конкретни проблеми по сигурността и по безопасността на движението; с охранителните фирми, които ще осигуряват сградите и районите около учебните и детски заведения; и други инициативи.