Кметът на Каварна поздрави учители и ученици за първия учебен ден

Училищният праг прекрачиха 1273 ученици

126 първокласници влязоха за първи път в класните стаи в училищата в община Каварна. Най-много те са в СУ „Стефан Караджа” – 50, в ОУ „Йордан Йовков” и НУ „Братя Миладинови” броят им е по 30. В защитеното училище в Белгун първокласниците са 6, а в училището в село Септемврийци – 10. В цялата община училищния праг ще прекрачат 1273, от които 95 зрелостници.
Кметът на община Каварна Нина Ставрева поздрави учителите, учениците и родителите за първия учебен ден, с думите: “Нека 15-ти септември бъде тържествен и незабравим ден за всички. За най-малките, които сега за първи път ще прекрачат училищния праг, започва най-голямото пътешествие в света на знанието. По-големите знаят, че това пътешествие е изпълнено с изпитания и, за да е успешно, са необходими усилия. Не забравяйте, че винаги можете да разчитате на своите учители и родители!. Скъпи учители, бъдете здрави, трупайте знания, бъдете горди от постигнатото! Нека бъдат благословени усилията и търпението Ви, обичта и знанията, с които дарявате децата! Чрез силата на Вашите слова да дадете на учениците си криле, за да полетят и достигнат мечтите си!“
Всички деца от I до IV клас  получиха, като подарък от кмета книжката „Каварна – моят роден край”, издадена преди броени дни от Общината.