Откриха спортна площадка в ж.к."Балик"

Кметът подари флаг на община Добрич

Вместо да пререже лента, кметът на община Добрич Йордан Йорданов подари на малчуганите флаг на община Добрич, който те да поставят на избрано от тях място на реновираната спортна площадка между блокове 15, 16 и 17 в жк Балик. Знамето бе поверено на 12-годишния Ростислав Тодоров, ученик в СУ ”Димитър Талев”.
Изключително съм горд, че днес можем да подарим на децата от района една новоизградена площадка и съоръжения, което през последните месеци бе основен приоритет за мен, каза кметът. Това е част от политиката, която продължаваме да правим, а именно да развиваме крайните квартали, допълни той и изброи новите придобивки- футболно игрище, баскетболни кошове, стрийт фитнес, тенис маси и отделно площадки за деца от 1 до 3 години. Новата придобивка е съвместно дело между общината и фирма Клас олио, която е поела 25 % от инвестицията. Точно на 15 септември това е прекрасен подарък за нашите деца, каза още Йорданов. Следващите площадки ще бъдат в района на рилските блокове, но е важно да се отбележи, че заедно с площадките се облагородява и района, като се подменя тревната настилка, поставят се нови пейки, запълват се дупки по пътното платно, засаждат се нови дръвчета. Той припомни, че мрежите на футболните врати бяха нарязани преди няколко дни, а едната тенис маса бе изкривена в опит да бъде изтръгната. Сега са поставени наблюдателни камери, които са свързани пряко с полицията и обектът ще се охранява.   
Ерхан Фикрет, главен мениджър на Клас олио определи новооткритата площадка като иновативно публично-частно партньорство и заяви, че колкото по-естествена среда бъде осигурена на подрастващите, толкова повече ще бъде подпомогнато тяхното израстване като достойни хора. Новите технологии отдалечават децата от техния естествен растеж, а подобни съоръжения ги връщат към игрите и непосредственото общуване, заяви Фикрет. 

ИА Добруджа