Двудневен фест на културата и здравето на Флората

Бургас Лайф

16-09-2016, 12:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заповядайте на Езиковата борса във Флората

Събитието ще има няколко насоки

На 30 септември и 1 октомври в Експозиционен център "Флора" ще се проведе двудневен фестивал на културата и здравето. Проектът се организира със съдействието на Община Бургас и е първият от проектите, спечелили финансиране във втората сесия, съгласно Правилника за съфинансиране на културни проекти в Бургас.

За осъществяването на този първи по рода си проект внимателно са подбрани и поканени едни от най-квалифицираните специалисти по приложна психология, личностно развитие, модерни и древни учения за тялото и духа, алтернативни терапии и методики за развитие и израстване - Мадлен Алгафари (психолог), Юли Тонкин (мотиватор личностно развитие), Ипократис Пападимитракос(психолог-диетолог), Петър Петров (психолог, регресотерапевт и хипнотерапевт), Елена Дросева (психолог), доц. Пепа Митева (психолог).

Участниците във фестивала ще се запознаят с творчеството на бургаски художници и музиканти. Всеки от присъстващите ще има възможността да се докосне до произведенията на някой от лекторите, както и до ръчно изработени бижута, които балансират енергията в тялото.

Събитието ще има няколко насоки. Първата от тях е "Културата на поведение в междуличностните отношения - семейството като основна социална единица на обществото". Втората насока е "Психология и психоконсултиране при деца и възрастни чрез различни индивидуални подходи в развитието". Третата е "Образование, иновационна методика, интеграция на младото поколение в образователната ни система". Четвъртата насока е "Себепознание - Дух, Душа и Тяло, Алтернативни методи на лечение".