СОС изработва дългосрочен план за запазване на зелените площи в София

Мисия София

16-09-2016, 14:10

Снимка:

parkove.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Да не бъдат застроявани още зелени площи обещава столичният главен архитект

Жители на София протестираха срещу застрояването на междублоковите пространства

Работна група от Столичния общински съвет /СОС/ ще изработва дългосрочен план за запазване на зелените площи в София. Преди първото след ваканцията заседание на софийския местен парламент, жители на София протестираха срещу застрояването на междублоковите пространства.

Протестът премина мирно, но с ясни и точни настоявания. Жителите на София заявиха, че общинските съветници трябва да вземат решение, съгласно което да не бъде допускано застрояване в зелени площи, дори и да са частна собственост. С решение на СОС в следващите девет месеца работна група, в която се включват и чуждестранни специалисти, ще работи за изработване на цялостна дългосрочна визия за запазване на зелените площи в града. Лорита Радева, председател на комисията по екология обясни:

Целта ни е да постигнем и съвременното виждане на големите европейски градове, да пренесем такива практики в нашия град, а също и да бъде наистина зелен град. Имаме предвид и амбицията ни в бъдещите години да бъдем европейска зелена столица. След промяната на общия градоустройствен план, следваща стъпка са евентуални промени, тогава, когато се налагат и в ПУП.