24 двойки празнуват днес златни сватби в Павликени

Животът

17-09-2016, 12:38

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието е част от Есенния панаир на града

Богата и разнообразна програма гарантират организаторите от Община Павликени за традиционния Есенен панаир на града. Опера, рок, поп-фолк, екстремно състезание, култура и много забавления вече радват жителите и гостите на общината и ще продължат до 24-ти септември. 

За днес са предвидени традиционните „Златни сватби”. Така ще бъде ознаменувано бракосъчетанието на двойки, минали под венчилото през далечната 1966 г. Записани за тържеството са 24 неразделно влюбени двойки, заедно от 50 години. Церемонията започна в 12 часа и ще продължи с празник за младоженците. На 22 септември е премиерата на Любителския театрален колектив с режисьор Тошко Крумов. Те ще представят „Една калория нежност” в салона на НЧ „Братство- 1884”.

Ден по-късно Павликени отново ще бъде рок-столица на областта, защото стартира третото издание на „Павликени рок фест”. Участие ще вземат: Шеки бенд, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, Stenli Stefanov’s Project, “Noise”, „Изида” и група „Мълния”. Мероприятията са със свободен вход. Кулминацията на Есенния панаир в Павликени ще бъде на 24-ти септември. В 9:30 часа на площад „Свобода” ще бъде официалното откриване на първото Офроуд 4X4 траял състезание Павликени 2016. То е финансирано от Община Павликени и се организира със съдействието на „Офроуд клуб 4X4 Павликени”. За първото издание на екстремното състезание са се записали най-добрите пилоти от цялата страна. В най-мощният клас „Прототип” заяка са направили 4 екипа. 5 двоки са пожелали да участват в клас „Модифициран” и 15 джипове могат да бъдат видяни в клас „Стандартен”. Интересното е, че пет дамски екипажа са дали заявка за участие в клас „Дами офроуд”. Освен купите, които ще получат най-добрите, наградният фонд е в размер на 6000 лв. За финал на празничната програма примата на поп-фолка Глория ще зарадва всички свои фенове с концерт на площад „Свобода”. Началото е в 19:00 часа на 24-ти септември.