Новият отбор по художествена гимнастика започна подготовка

Капитан на златния ансамбъл Михаела Маевска работи с отбора като помощник треньор

Новият ни национален отбор по художествена гимнастика стартира своята подготовка, съобщават от спортната ни федерация. В момента гимнастичките са в база Белмекен. Кондиционният треньор на отбора, лекоатлетката Цветелина Кирилова работи с момичетата за обща физическа подготовка. Натоварванията са големи, след страхотното лято за българската художествена гимнастика на Олимпийските игри в Рио прави желанието за работа по-силно от всякаква умора!
Руският хореограф Гоча Будагашвили води заниманията по класически балет, а страхотният Капитан на златния ансамбъл Михаела Маевска работи с отбора трудностите с тяло и елементите без изхвърляния, изчистват детайли от новите елементи. Там залата е ниска и не позволява да се работят изхвърлянията, но лагерът основно е за обща физическа подготовка.
В момента на Белмекен са 10 гимнастички. Подготовката на отбора в зала "Раковски" ще започне от 1 октомври с Ина Ананиева като старши-треньор. Даниела Велчева се оттегля от поста помощник-треньор, а на Ананиева ще помага Весела Димитрова.А по всичко личи, че Ина ще има и втори безценен помощник -треньор - златното момиче Михаела Маевска.

Новият национален ансамбъл - от Национална спортна база Белмекен до връх Зъбчето и напред към нови върхове, успехи и медали!

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в 17 септември 2016 г.