"Световно кафене" събра младежи от бургаските гимназии

Мисия Бургас

18-09-2016, 09:11

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 150 деца се включиха в празника за Европейската седмица на мобилността

Ученици и професионалисти обсъдиха възможностите за градска мобилност

Над четиридесет души се събраха на интерактивна градска среща от типа "Световно кафене" и обсъдиха бъдещето, проблемите и възможностите за по-добрата градска мобилност в Бургас.

Младежи от Английската, Немската, Търговската и Математическата гимназии обмениха информация в непринудена обстановка със специалисти от сферата на градската мобилност. Гости на събитието бяха Руска Бояджиева - зам.-кмет "Европейски политики и околна среда", Мая Велчева - директор на Дирекция "Европейски политики и програми", представители на УКОРС, ОП "Транспорт","Бургасбус", Отдел "Безопасност и организация на движението" и Национална велосипедна асоциация.

Участниците обсъждаха теми, свързани със здравословните и екологичните начини на придвижване в Бургас, говориха за личния избор на пътуване и за това как то влияе на облика на града и на местната икономика. Дискутирани бяха въпроси, свързани със споделените пространства между пешеходците и велосипедистите, толерантността на всички участници в движението и допълнителните мерки за подобряването на градската интермодалност.

Форматът "Световно кафене" позволи градивно и ползотворно да се обмени информация между хора с различни гледни точки. Всеки един имаше възможност да се изяви, да изложи своята позиция и да я защити.

Събитието се проведе в рамките на Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас.