На пазар в Делчево (снимки)

Качеството и цените вървят ръка за ръка за клиентите

Пазарът в Делчево (Царево село) привлича клиентела от близките до границата с Македония български градове и села. Хората прекосяват границата, за да си купят качествени и по-евтини зеленчуци, плодове и други стоки директно от производители. Организирано или поединично на пазара в македоснското градче може да срещнете българи, които оглеждат и сключват сделки с местните хора.

Екипът на blagoevgrad.utre.bg събра информация за цените там, на които се продават най-популярните стоки по пазарите и у нас. На македонското тържище може да се пазарува с денари и левове. Разменната стойност между двете валути е 30 денара за 1 лев.

По 20 денара вървят чушките, зелето, пъпешът. Чушките достигат най-много 30 денара. Морковите може да откриете за 25 денара. Гроздето и ябълките струват 30 денара за килограм. Бобът върви по 40 денара, а оризът- 50-60. Бананите струват 70 денара, лимоните - 100. Буркан мед с пита е 250 денара.

Най-предпочитани от нашенците бяха червените камби, които производители продаваха в чували, директно от камиони. Оризът също не остана незабелязан от българските клиенти. Летният сезон закриваха и гигантски македонски дини.