Майкъл Дъглас отказа помощ на онкоболна братовчедка

Самият актьор се бори с рак през 2010

Актьорът Майкъл Дъглас закъсня с опита  си да помогне на своята братовчедка Тери Даниген, която страда от рак на белия дроб. Възрастна жена чака помощ от него в продължение на девет месеца. Но всичко, което Дъглас успя да направи бе да изпрати чек за 2,5 хиляди долара.

"Нямаше бележка, нищо! - Каза, роднината на Тери и Майкъл, Рут Демски. - Беше толкова унизително! Майкъл притежава богатство. И това е всичко, което може да предложи на болен братовчед? Аз самата съм пенсионер - и това е всичко, което той можеше да направи "?

Даниден помоли за помощ роднината си през ноември 2015. След два месеца напразно чакане тя позвънила в офиса, представила се, но секретарят на Майкъл Дъглас говорил с нея доста пренебрежително. Жената получи чек едва през август, съобщава Radar Online.

Даниген отбелязва, че Дъглас започва да се дистанцира от семейството си, след като се жени за актрисата Катрин Зита-Джоунс през 2000 г. "Сред всички братовчедите аз му бях най-близка" - казва тя.

Въпреки това, имаше неприятен инцидент по време на сватбата. "Тери случайно стъпи на сватбена рокля на Катрин, и тя се много ядоса" – признава съпруга на Даниген. След сватбата двойката повече не видели Майкъл Дъглас.

"Мислиш си, ако някой почти е умрял от рак на гърлото, той ще бъде по-отзивчиви към страданието на кръвен роднина, - заключи Даниген - Как живее той със себе си "?

Припомнете си, че през август 2010 г., на Майкъл Дъглас му бе намерен злокачествен тумор. Актьорът заяви, че той е имал рак на ларинкса, но по-късно призна, че туморът се е образувал на езика му. Майкъл проведе радио и химиотерапия и през януари 2011 г., каза, че болестта е победена. "Туморът изчезна. Ям като прасе. И накрая, мога да ям каквото си искам " - коментира възстановяването си Дъглас.