Напредва изграждането на изцяло нова улица "Обиколна" в район "Искър"

Ул."Обиколна" свързва ж.к."Дружба" 1 и "Дружба" 2, осъществява връзка с бул."Кръстьо Пастухов" в район "Искър"

Напредва изграждането на изцяло нова улица "Обиколна" в район "Искър". Тя осъществява връзка на ж.к. "Дружба" с две станции на метрото. Очаква се строителството, заедно с изграждането на ново осветление и велоалея, да приключи в края на месец ноември. Това каза при проверка на място кметът на София Йорданка Фандъкова заедно с заместник-кмета по направление транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев и кмета на района Ивайло Цеков.
Ул."Обиколна" свързва ж.к."Дружба" 1 и "Дружба" 2, осъществява връзка с бул."Кръстьо Пастухов" в район "Искър". Първите около 400 м от изцяло новия път бяха изградени със строителството на метростанция "Дружба". В момента се изгражда 1.100 км изцяло нова улица, с габарит от две пътни платна по 6 м в посока, тротоари от 4,50 м и зелена ивица от 1,50 м.
Предвижда се двупосочна велоалея с ширина 2 м. Изцяло ново улично осветление също ще бъде изградено. Тротоарите ще са с унипаваж и ще се изграждат тактилни ленти и понижения на бордюрите на местата на пешеходните пресичания, с цел осигуряване на достъпна градска среда. Предвижда се засаждане на 200 дървета и храсти.
При строителните работи "Софийска вода" извърши и изместване на водопровод.
Към настоящия момент се работи в участъка от ул. "Ханс Кристиан Андерсен" до блок 211. Изпълняват се бордюри, тръбна мрежа, фундаменти за стълбовете на уличното осветление и кабелните шахти в тротоарните настилки.

 

Продължава изпълнението на останалите инфраструктурни обекти - ул. "Козлодуй", ул."Богатица" и бул. "Челни връх". Към момента работите са в график. От следващата седмица се очаква да бъде пуснато движението в участък от бул. "Черни връх" от ул. "Филип Кутев" до ул. "Джон Атанасов". Работи се по ул. "Богатица"от ул."Димитър Хаджикоцев" до бул."Джеймс Баучер" и ул."Козлодуй" от бул."Мария Луиза" до ул."Г.С. Раковски".