Съдът отстрани Румен Русев като главен архитект на Пловдив

Крими

19-09-2016, 17:05

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът гледа на 19 септември искането за отстраняването на Румен Русев от длъжност

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност Главния архитект на Община Пловдив Румен Русев. Той е обвинен в извършване на престъпление по чл. 277а, ал. 4 във вр. с чл. 26 ал. 1 от НК.

Съдът намери, че повдигнатото обвинение на Румен Русев е за престъпление, извършено в качеството му на главен архитект на Община Пловдив като е налице връзка между заеманата от него длъжност и осъществяване на престъплението, което е извършено при изпълнение на преките му служебни задължения.

Прие се и, че от преценката на доказателствата може да се направи извод, че са налице обективни данни, обвиняемият Русев, ако продължи да изпълнява служебните си задължения на Главен архитект при Община Пловдив в рамките на предприетото спрямо него наказателно преследване, да окаже пряко и косвено въздействие върху свидетели, намиращи се със същия в служебна зависимост, както и да създаде пречки при установяване и събиране на необходимите писмени доказателства, които според нормативната уредба се съхраняват от Общинската администрация.

 Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.