Бургаските малчугани учат правилата за движение по пътищата

Бургас Лайф

20-09-2016, 08:37

Снимка:

pedagozi.bg

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 150 деца се включиха в празника за Европейската седмица на мобилността

Обществен дарителски фонд се включва в Европейската седмица на мобилността

За поредна година „Обществен дарителски фонд – област Бургас” ще се включи в кампанията по повод Европейската седмица на мобилността, организарана със съдействието на  Община Бургас, ОДП – Бургас, РИОСВ – Бургас и Бургасбус.
Вчера беше даден стартът, с обучение на ученици от втори клас на ОУ „Георги Бенковски”.  На децата бяха представени правилата за движение по пътищата, новите правила за качване и слизане от автобусите на градския транспорт в гр. Бургас. Учениците представиха свои рисунки на тема „Мобилност” и авторите на трите най-добри рисунки получиха за награди комплекти за рисуване, а накрая всички си тръгнаха с подаръци.
Днес /20.09.2016г/, със съдействието на Цветелина Рандева, експерт от ОДП – Бургас, децата от детски градини „Раковина”, „Слънце” и „Златното ключе” ще бъдат обучени по теми, свързани с правилата за движение по пътищата, алтернативни транспортни средства, полезните ефекти от ходенето пеша и карането на колело.  Предвидени са  и интерактивни игри от тип куиз кръстословица, ролеви игри, обучителни занятия с алтернативни отговори. Началото е от 10.30ч в детска градина „Раковина”.
Кампанията  цели включване на по-голямата част от общността на гр. Бургас в Европейската седмица на мобилността. Предвидени са дейности, съгласувани с ОДМВР Бургас, призоваващи за внимание и съобразяване на скоростта на всички участници в движението с изискванията на Закона за движение по пътищата.
Чрез поредица от събития ще напомним на всички участници в пътното движение, както шофьори, така и пешеходци, че трябва да спазват правилата за движение.
Нашите деца са нашето бъдеще и с правилен подход на обучение бихме възпитали едни достойни граждани на Европа и света.