Общинският съвет на Добрич заседава днес

Дневният ред включва 30 точки

Общинският съвет в Добрич ще заседава от 9 ч. По точка първа от дневния ред съветниците ще се запознаят с отчета на администрацията за изпълнението на бюджета през първата половина на годината. От Общинския съвет ще бъде поискано съгласие за ползване на дългосрочен кредит от фонд ФЛАГ в размер на 1 760 000 лева. С тях община Добрич ще изплати свои задължения към общините Добричка и Тервел във връзка с проекта за изграждане на Регионалното депо за отпадъци край с. Стожер.

  Общината възнамерява да ползва и един краткосрочен заем от фонд ФЛАГ за погасяване на разходи в сферите на образованието, социалното подпомагане и жилищното строителство, като за целта също е необходимо съгласието на местния парламент.

В две учебни заведения ще бъдат формирани паралелки с по-малък брой ученици – ПГАС, ПГВМ. Предстои да бъде определен представител на Общински съвет в Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, както и да бъде взето решение за удостояване на „Почетен гражданин на Добрич” за 2016 г.