Безплатни профилактични прегледи на простата в Каварна

По инициатива на управителя на МБАЛ-Каварна д-р Десислав Тасков и под патронажа на кмета на Община Каварна Нина Ставрева

Безплатната профилактична програма на Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна продължава с прегледи за рак на простатата. Те ще се извършват от 26 септември до 1 октомври.  Записването за безплатните  профилактични прегледи става на телефона на здравното заведение - 0570 83161. 
 Безплатната профилактична програма  е по инициатива на управителя на МБАЛ-Каварна д-р Десислав Тасков и под патронажа на кмета на Община Каварна Нина Ставрева.
Простатният карцином е най-честата злокачествена болест на органите на пикочополовата система и втори по честота след карцинома на кожата при мъжете, като изпреварва белодробния и колоректалния  карцином. В България новооткритите случаи са около 3 500 годишно. За да се лекува адекватно карциномът на простатата е изключително важно той да бъде открит навреме – от това зависи и успехът на приложеното лечение. От преглед при специалист веднъж годишно  се нуждаят всички мъже над 45-годишна възраст, дори и да нямат някакви оплаквания.