Казанлък в скръб! Загиналите с мотопланера оставиха шест сирачета

Животът

20-09-2016, 09:58

Снимка:

Press TV Казанлък

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама загинаха при падане на делтапланер в Казанлък

Предполагат, че се закачили на дърво, за да не взривят бензиностанция

Шест деца сираци оставиха загиналите при фаталния полет с мотопланер край Казанлък Тодор Тянов и д-р Иван Хаджииванов. Смъртта на двамата казанлъчани се разследва от екип на Националната следствена служба, предстои да бъдат назначени редица технически експертизи за състоянието на двигателя и самия летателен апарат. Двамата мъже паднаха от около 25-метрова височина в близост до тенискортовете в Казанлък, където ги очаквали за предварително уговорен мач техни приятели, пише „Телеграф”.Минути преди машината да се срути тя е била видяна да пикира ниско над покрива на къщата на Тянов, след което пилотът направил опит да набере височина и да прехвърчи над 5-етажната кооперация. Най-вероятно при спускането след това крилото е закачило клони на дърво. Само по чудо мотопланерът не е паднал върху близката бензиностанция и да предизвика опустошителен взрив.
  Свидетели предполагат, че опитният Тянов, който бе погребан вчера е предприел рискова маневра, за да опази хората долу.
  Тодор Тянов е роден на 4 май 1970 година. Сред дипломите му има за капитан на кораб, а сред хобитата, освен екстремните въздушни спортове, е и музиката и сърфингът. През годините е бил пилот-изпитател и инструктор в казанлъшката фирма производител на мото и парапланери „Авиоделта”. За последно е работел като пилот на лек самолет „Чесна”, собственост на столична компания. Има три деца.
  Д-р Иван Хаджииванов е роден на 24 януари 1967 година. До смъртта си е бил личен лекар на над хиляда казанлъчани. Докторът има съпруга и три деца, тренирал е тенис на корт и парапланеризъм.
  Близки на загиналия припомнят, че д-р Хаджииванов е бил страстен парапланерист, често можело да бъде видян да се рее с крилото си над Долината на розите.