Кметът Фандъкова се срещна с президента на ЕБВР Сума Чакрабарти

От ЕБВР изразиха готовност да подкрепят проект, който Столична община подготвя за модернизиране на градското осветление

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с президента на ЕБВР Сума Чакрабарти. В разговорите двамата обсъдиха възможността Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) да бъде партньор на Столична община в инвестициите за развитие на града. На срещата присъства и заместник-кметът на София Дончо Барбалов.
Кметът Фандъкова благодари за доверието към работата на Столична община и подкрепата по приоритетни за развитие на града проекти. С подкрепата на ЕБВР бе осъществена инвестиция за модернизиране на част от тролейбусния парк в София, който към момента е обновен на 90%.
На срещата бе обсъдена възможността за разширяване на съвместната работа в областта на инфраструктурата и околната среда. От ЕБВР изразиха готовност да подкрепят проект, който Столична община подготвя за модернизиране на градското осветление. Очаква се проектът да бъде осъществен поетапно.
Друга важна тема е прилагането на мерки за енергийна ефективност на сгради на общинските лечебните заведения. Досега в над 95% от общинския сграден фонд са приложени частични мерки за повишаване на енергийната ефективност.
От финансовата институция изразиха увереност, че развитието на София през последните години и стабилния кредитен рейтинг на Столична община са гаранция за успешното реализиране на проектите на града.