В „Тракия“ активно се включват в Европейската седмица на мобилността

Мисия Пловдив

20-09-2016, 14:15

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Район „Тракия” се включва активно в Европейската седмица на мобилността. С цел да насърчи широката общественост за използването на алтернативни начини за придвижване, щадящи околната среда, бе организиран открит урок за начинаещи в карането на ролери. В мероприятието участваха малки и големи ентусиасти за обучението, на които бяха осигурени безплатни  ролери. Инициативата завърши с томбола, в която се включиха всички участници. Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров връчи наградите, които за първо, второ и трето място бяха съответно  велосипед, тротинетка, ролери.

За всички останали участници бяха осигурени поощрителни награди, които включваха комплект от тетрадка, флумастери и акварелни бои. Наградите бяха любезно предоставени от Община Пловдив.

Вторият етап от Европейската седмица на мобилността в район „Тракия“ се провежда днес и утре, както следва:

20.09.2016 г. от 10.00 часа в парк на „Репресираните”, където ще има импровизиран щанд за диагностика на велосипеди от специалисти, представители на „Макском.

21.09.2016 г.  от 12.00 до 12.45 часа пред училище „Св. Седмочисленици” в район „Тракия” съвместно с представител от КАТ „Пътна полиция” ще се проведе открит урок по безопасност на движението с участието на възпитаници на училището.