Премиера на спектакъла "Дъщерята на магьосника"

Днес от 18.00 часа в ДКТ „Дора Габе”

Най-новата премиера на ДКТ „Дора Габе” -„Дъщерята на магьосника” ще бъде представена тази вечер в кукления театър на Добрич. Спектакълът  е дело на режисьора проф.Славчо Маленов, сценографията – на Васил Рокоманов, изработката на куклите и костюмите е дело на Силва Бъчварова. Музиката е на Владимир Джамбазов. Текстът е на американския автор Антъни Армстронг, а драматургичната адаптация принадлежи на Михаела Андонова. В тази постановка да добричка сцена ще дебютира новото попълнение на театъра  Мила Боянова. Участват още Румен Куртев, Мустафа Исмаил и Сибел Азисова.

Това е весела, любовна история, която ще се гледа с голям интерес от публиката,  каза на пресконференция преди премиерата директорът на театъра Петър Петков. Пиесата е нова за България, досега е поставяна само в Пловдив, допълни Петков и сподели, че е оптимист за сценичното дълголетие на спектакъла.

В пиесата става дума за ценностите в живота, но накрая се стига до онази истина, според която,  когато човек познае любовта, се чувства богат и удовлетворен. В постановката се работи с марионетни кукли  със задно водене и много  усъвършенствана система, които   дават богата възможност за изява на актьора, заяви постановчикът проф. Славчо Маленов.  Впечатлен съм от енергията, които тези млади хора носят в себе си, коментира още професорът.

Следващото представление, което предстои да бъде представено в ДКТ „Дора Габе”  е  „Хитър Петър”.