"Домашен арест" за мъжа, убил рибар на Копринка

Според съдията съществували данни за убийство по време на самозащита

Окръжен съд Стара Загора постанови мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо 66-годишния Димчо Димов, който уби 48-годишен мъж в село Виден, общ. Павел баня.

Защитникът на Димов поиска по-лека мярка като заяви, че разследването е в начална фаза и предвид събраните до момента доказателства счита, че обвинението ще бъде променено от чл.115 на по чл,118 за причинена смърт в следствие на афект.
Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка задържане под стража, защото "обвиненият има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление".

До момента е установено, че на 17 септември в землището на село Виден, общ. Павел баня, обвиняемият Димчо Димов умишлено е умъртвил Димитър Д. като му нанесъл три прободни рани по тялото. Двамата били на язовир „Копринка" да ловят риба, с тях имало още две лица. Между обвиняемия и пострадалия възникнал конфликт, последвало сборичкване, след което Димитър Д. е бил прободен с нож.

В съдебната зала обвиненият се оплака в силни болки от дясно като поиска да му бъде направена ренгенова снимка със съмнение за счупено ребро.

Съдия Гьонева мотивира решението си за домашен арест със съществуване на данни за убийство по време на самозащита.