Адел мечтае да стане студентка

Носителката на Грами си избира „Харвард“ за евентуален университет

Британската певица Адел би искала да се обучава в Харвард, съобщава "Контактмюзик".

По време на свой концерт в Бостън миналата седмица Адел заяви пред феновете, че би искала да бъде студентка, и че на първо място в списъка й с престижни американски университети е Харвард.

"Отчаяно искам да посещавам лекции в университет. Знам, че това звучи смешно, но е сред нещата, които действително възнамерявам да направя", каза певицата. 

Родената в Лондон певица сподели плановете си да учи в университет, след като била принудена да отклони подобна възможност, когато сключила първия си договор със звукозаписно студио.

"Трябваше да започна да следвам в университета в Ливърпул, но тогава ми предложиха договор със звукозаписно студио. Наложително бе да направя своя избор. Предпочетох да сключа договора и не съжалявам за това", разказа Адел. 

Въпреки че постигна голям успех като певица и от албумите й са продадени много копия, Адел разкри, че е амбицирана да посещава лекции в Харвардския университет, в който са се обучавали Натали Портман и основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг. 

"Ще си купя тениска с надпис "Харвард" и ще спя с нея. Смятам, че вероятно ще нося очила, ако се запиша в университет", допълни шеговито певицата. 

Плановете й да си вземе отпуск от света на музиката и да посвети известно време на обучението си в университет идват след като тя наскоро оповести, че прекъсва за 10 години участието си в турнета за да се отдаде на детето си.