Община Разлог купува нови трактори и машини за гимназия

Местната власт готви проект за енергийна ефективност на учебния корпус и на сградата на общежитието

Община Разлог вече е собственик на сградите и имотите на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в града. Това стана факт с решение на Министерския съвет във вторник. Въпросните имоти са отнети от Министерството на земеделието и храните и са прехвърлени в собственост на общината.

"Имаме сериозни амбиции за развитието на това учебно заведение. То и в момента има много добри показатели, интересът на учениците към него е голям. Трябва да отговорим подобаващо на този интерес. Наскоро закупихме нов трактор, предстои да купим още един. Ще осигурим струг и фреза от най-ново поколение, за да може учениците да работят с тях", заяви кметът на община Разлог Красимир Герчев. Местната власт готви проект за енергийна ефективност на учебния корпус и на сградата на общежитието. Другата цел е да се открие паралелка по металообработване, тъй като има липси на кадри, няма достатъчно фрезисти, оксиженисти, стругари.

"Най-важното е заедно с бизнеса да приложим на практика дуалното обучение. Да могат учениците да ходят на стажове през лятото във фирмите. А след завършването си да има къде да работят и да останат тук, а не да ходят зад граница или в други градове в страната", каза още градоначалникът, цитиран от standartnews.com.